srijeda, 07.11.2007.

peekandpoke.org


Naziv stranice : peek and poke

Vlasnik domene : Vibor Paravić



Tip stranice : online muzej starih računala

O čemu se tu radi : 22. rujna 2007, u Rijeci je otvoren muzej starih računala i informatičke tehnologije. Kakve to veze ima s bilo čime? Pa recimo da recenziramo stranicu koja je pratila taj projekt, a odlikuje se, mogu reći, najzanimljivijim dizajnom kojeg sam ikad imao prilike vidjeti na webu.. Naime, riječki informatičari i zaljubljenici u stara računala, web sučelje oblikovali su poput sučelja dobrog starog Commodorea 64, računala uz koji su mnogi informatičari s ovih područja započeli svoje prve IT korake..

Zanimljivo : Uz novosti iz tog svijeta, koje je ostalo na prašnjavom tavanu i očuvalo svoju svježinu i dah vremena, klikom na eksponati možete pregledati bazu fotografija starih računala, koje smo imali prilike vidjeti na toj izložbi.. Nostalgija starih informatičara - zagarantirana. Uz fotografije, web sadrži i forum namijenjen ljubiteljima prvih računala i tehnike osamdesetih (i nadalje), koji se i ne uklapa u retro dizajn al ajde..

Dosadno : Baš ništa - iako će mlađe generacije (a koje među blogerima ima najviše), vjerojatno zaobići ovu stranicu u širokom luku... Ipak oni štede za novu direktiks deset mašinu s dujalkore procom i par giga rama koja vrti krajsis na fps-u brojem bliskom bakinim godinama.. Al di je dobra stara contra .. Ili pong :(

Dizajn : Čista petica.. Najkul i najretro web design..

Ocjena : 6/6

URL : www.peekandpoke.org

PS. Jedan klik mišem, badava je :) Hvala

Glasaj za moj blog na www.blogeri.hr

<< Arhiva >>