petak, 23.11.2007.

stripovionline.com


Naziv stranice : stripovi online

Vlasnik domene : Adnan Pasic



Tip stranice : arhiva stripova naše mladosti

O čemu se tu radi : "www.stripovionline.com je posvećen smanjivanju nacionalne netrpeljivosti i poboljšanju dobrosusjedskih odnosa među narodima bivše YU. Uživajte podjednako svi, Od Vardara pa do Triglava, od Đerdapa pa do Jadrana ;) Pozdrav iz "centra ex-Jugoslavije" - riječi su kojima nas autor stranice pozdravlja, te najljepše opisuju svrhu postojanja sajta.. Klikom na link otvara se baza od 2,298 stripa iz naše mladosti, koje imamo priliku čitati online..

Zanimljivo : Stripovi, stripovi i stripovi.. Tu su redom Zagor, Alan Ford, Martin Mysteri, Tex, Blek Stena, Komandant Mark, Dylan Dog i mnogi mnogi drugi.. Autor nam daje i priliku čitanja u interaktivnoj verziji, koja jest malo nezgrapna ali - valja spomenuti da postoji.. Najzanimljivije od svega - sve je potpuno besplatno!

Dosadno : Neki stripovi su skenirani u lošoj kvaliteti, ili su pak prevelikih dimenzije - što stvara gubitak kvalitete... Mnoge će razljutiti nemogućnost spremanja stripova na disk - ali to je samo pohvala - jer stranica nije namjenjena ilegalnoj razmjeni stripova - već samo uživanju u njima.. I da, svakih nekoliko desetaka stranica stripa, moramo kliknuti na neki google oglas, pa se ponovo vratiti na strip gdje smo stali - što je razumljivo jer je stranica besplatna a autor želi pokriti neke troškove održavanja, ali je to trebao smislit na neki drugačiji način a ne ovako, jer kao prvo živcira, a kao drugo, tjeranje surfera da klikaju na google oglase je zabranjeno.. ..

Dizajn : Dizajna skoro pa da i nema, bijela pozadina na kojoj je popis stripova po kategorijama i amen.. Ako realno i pogledamo, neki atraktivniji dizajn bi narušavao samu preglednost i brzinu učitavanja stripova..

Ocjena : 5/6

URL : www.stripovionline.com/

PS. Jedan klik mišem, badava je :) Hvala

Glasaj za moj blog na www.blogeri.hr

<< Arhiva >>